#

Industrimuseet på Kistefos. Foto: Didrick Stenersen.

En tidsreise

En reise i tid - vår industrielle historie

Vi inviterer deg med inn i vår nære industrielle fortid med spennende museer og eksotiske gruveopplevelser. Vår reise i tid gir deg et unikt innblikk i norsk industrihistorie. I løpet av turen får du oppleve flere av våre spennende industrimuseer, som Blaafarveværket, sølvverket på Kongsberg, glassblåsing og ikke minst norsk papirindustri krydret med unike kunstopplevelser av internasjonalt format.

Høydepunkter

#

Besøk Hadeland Glassverk og bli kjent med glassblåserkunsten og dens historie. Du kan prøve deg som glassblåser og skape din egen glasskunst.

#

Hadeland Glassverk. Foto: VisitNorway.com

#

The Twist - et galleri, en bro og en skulptur, alt i ett, en "must -see" attraksjon på Kistefos museum. Kistefos har kunstgallerier, en berømt skulpturpark og et industrimuseum. Et besøk i lokalene etter det eldste tresliperiet til A/S Kistefos Træsliberi gir innsikt i arbeidsprosessen på fabrikken og hvordan livet var på Kistefoss.

#

The Twist på Kistefos museum. Foto: Benjamin Ward

#

Blaafarveværket er det gamle industriområdet langs elven Simoa som gjennom 50 år er forvandlet fra en samling falleferdige bygninger til en av Norges best besøkte turistattraksjoner med industrihistorie, kunstutstillinger og opplevelser for alle generasjoner i grønne omgivelser.

#

Direktørboligen på Nyfossum. Foto: Rolf Lie

#

En reise i tid. Et besøk i søsterkirkene på Granavollen der vi bli kjent med den spennende historien.

#

Foto: Hans Hauge Visit Innlandet

Håndplukkede opplevelser 
 

Vi har håndplukket steder og severdigheter som er verdt et besøk. Utforsk våre utvalgte, anbefalte perler i østlandsområdet i kartet nedenfor. 

Nedenfor finner du våre anbefalering for denne rundreisen, markert med røde punkter. Hvite/grå punkter viser alternativer og deres geografiske plassering.

Program

Vår industrihistorie

Dag for dag

Varighet

4 dager / 3 netter

Reisemål

OSLO / LØTEN / BRUMUNDDAL / HADELAND MODUM / OSLO

Overnatting

  • Wood Hotel by Frich's
  • Granavolden Gjæstgiveri

Ekstra kostnader

  • Enkeltrom
  • Fly

Inkludert

  • Transport i komfortabel turbuss
  • 3 netter i dobbeltrom inkl. forkost
  • Lunsj og middag ihht program
  • Inngang til severdigheter som beskrevet
#

Wood Hotel by Frich's. Foto: Sven Erik Hoff - Frich's Management AS

Dag 1: oslo - løten - brumunddal

Verdens høyeste trebygning

Etter ankomst Oslo går turen nordover til Brumunddal. På vei til hotellet svinger vi innom Ådalsbruk på Løten og besøker Klevfos industrimuseum. Vi sjekker så inn på Wood Hotel by Frich’s, nyåpnet i 2019. Hotellet er verdens høyeste trebygning med hele 18 etasjer. I nydelige omgivelser ved Mjøsas bredd våkner du uthvilt og klar for gode opplevelser. Middag på hotellet om kvelden.

#

Hadeland Glassverk. Foto: VisitNorway.com

Dag 2: Brumunddal - Hadeland

Glassverk, kunst og industri

To store turistperler i Norge; Hadeland Glassverk og Kistefos-museet er dagens store mål. Begge disse stedene på Hadeland oser av gammel industrihistorie. Hadeland Glassverk har produsert glass siden 1765 og er i dag en stor attraksjon med mange utsalg, utstillinger, glasshytte og museum. Kistefos er en unik kulturdestinasjon i vakre omgivelser på Jevnaker. Kistefos er bygd på det tidligere fabrikkområdet til Kistefos Træsliperi AS og består i dag av en imponerende skulpturpark, to kunstgallerier med skiftende utstillinger, samt et industrimuseum. I 2019 åpnet signaturbygget The Twist som har høstet en rekke priser og nominasjoner for sitt spektakulære design. Overnatting og middag på Granavolden Gjæstgiveri.

#

Blaafarveværket. Foto: Rolf Lie

Dag 3: gran - modum - kongsberg - gran

Kobolt og sølv

Dagsutflukt til Blaafarveværket på Modum og Sølvgruvene på Kongsberg. Fra 1773 til 1893 var Blaafarveværket og Koboltgruvene arbeidsplassen til tusenvis av mennesker som hadde én oppgave: å forsyne verden med den vakreste blåfarge. I dag kan du oppleve historien i de bevarte Koboltgruvene og bygningsmiljøene gjennom guidede turer, kulturstier, kunstutstillinger, spennende butikker og koselige spisesteder i grønne omgivelser. I Sølvgruvene på Kongsberg får vi oppleve den spennende historien til Norges største bergverk gjennom tidene.

Overnatting og middag på Granavolden Gjæstgiveri.

#

Søsterkirkene på Granavollen. Foto: Hans Hauge - Visit Innlandet

Dag 4: gran - oslo airport for departure

På historisk grunn

Du våkner utvilt og tilfreds etter gode dager og opplevelser. Fra Granavolden Gjæstgiveri går turen til Oslo Airport Gardermoen og hjem. Det er mulig å legge inn et besøk i Søsterkirkene, hotellets nærmeste nabo, før avreise til flyplassen.

Galleri

#
#
#

Booking

Ønsker du å bestille denne reisen, men ingen bookingmuligheter er åpne? Da er turen ikke i salg hos operatør ennå. Ta kontakt med oss.

Er du en turoperatør? Kontakt oss så hjelper vi deg med å legge til rette for pakker og priser.

Kontakt oss

Vårt profesjonelle team, med mer enn 30 års erfaring, tilpasser turen / reiseruten for gruppene dine. Med vår omfattende kunnskap om produkter i regionen kan vi enkelt planlegge og organisere en tur til disse unike turistperlene du vil like å besøke.

Rolf Lie

Unique Pearls of Eastern Norway // Innlandets Perler

Norderhovsbakken 12, 3512 Hønefoss

+ 47 900 85 295 post@innlandets-perler.no