#

Høre stavkirke i Valdres. Foto: Scanout.com Yngve Ask

Sterkt anbefalt!

Fersk mat i frodig landskap

Bli med oss på en reise i frodig landskap, med grønne enger og bugnende hager hvor du opplever smakfulle og delikate norske råvarer direkte fra bonden selv.  Vår reise blant norske gårder, lokale produsenter og sjarmerende overnattingssteder gir en verdifull pause fra en ellers travel hverdag. I fem dager koser du deg blant storgårder på Helgøya ved Mjøsa og nyter stillheten ved Jotunheimens høye fjell.

Vi besøker gårder med lokal matproduksjon og råvareproduksjon, besøker prisbelønt produsent av norsk rakfisk, opplever sjarmerende Helgøya med sitt frodige landskap, smaker tradisjonelt norsk brennevin  - Akevitten -  og får en rekke  andre lokale smaker som ost, skinke, pølse, frukt og bær.

Høydepunkter

#

En nydelig dag i idylliske omgivelser. Vi nyter skjønnheten og de gylne åkrene ved Mjøsas bredd.

#

Allium. Foto: Øyvind Wold

#

Lokale smaker og tradisjoner. Vi opplever den norske rakfisken hos en av produsentene i Valdres. Noraker Rakfisk har fått flere priser for sin rakfisk.

#

Fra oppdrettsanlegget på Noraker Gård. Foto: Nordaker Rakfisk

#

Fjellet venter. Det hyggelige vertskapet på Gomobu fjellstue ønsker deg velkommen til fjells. Her får du nyte naturen og deilig kaffe i tunet.

#

Norsk vafler. Foto: Gomobu Fjellstue

#

Bli kjent med norsk akevitt og Atlungstad Brenneri. Her fortelles den 150 år lange historien til brenneriet.

#

Akevittsmaking på Atlungstad Brenneri. Foto: Atlungstad Brenneri

Håndplukkede opplevelser 
 

Vi har håndplukket steder og severdigheter som er verdt et besøk. Utforsk våre utvalgte, anbefalte perler i østlandsområdet i kartet nedenfor. 

Nedenfor finner du våre anbefalering for denne rundreisen, markert med røde punkter. Hvite/grå punkter viser alternativer og deres geografiske plassering. 

Program

Norske smaker

Dag for dag

Varighet

5 dager / 4 netter

Reisemål

Oslo / Hamar / Helgøya / Valdres / Hallingdal / Oslo

Overnatting

  • Wood Hotel by Frich's
  • Gomobu fjellstue
  • Kleivstua Hotel

Ekstra kostnader

  • Enkelrom
  • Fly

Inkludert

  • Transport i komfortabel turbuss
  • 4 netter i dobbeltrom inkl. frokost
  • Lunsj og middag i hht program (lunsj på egenhånd dag 1 og 5)
  • Inngang til severdigheter som beskrevet
  • Akevittsmaking
#

Wood Hotel by Frich's. Foto: Sven Erik Hoff - Frich's Management AS

Dag 1: oslo - brumunddal

Verdens høyeste trebygning

Etter ankomst Oslo går turen nordover til Hamarregionen. Vi sjekker så inn på Wood Hotel by Frich’s, nyåpnet i 2019. Hotellet er verdens høyeste trebygning med hele 18 etasjer. I nydelige omgivelser ved Mjøsas bredd våkner du uthvilt og klar for gode opplevelser. Middag på hotellet om kvelden. Akevittsmaking og foredrag etter middag.

#

Foto: Atlungstad brenneri

Dag 2: Atlungstad - Helgøya

Lokale smaker og kulturelle opplevelser

I dag står lokale smaker og kulturopplevelser i fokus. Vi begynner dagen med å besøke Atlungstad brenneri. Atlungstad Brenneri er et unikt kulturminne hvor du får oppleve norsk industriarkitektur, brennerihistorie og norsk akevittproduksjon de siste 150 år. Her kan du følge prosessen fra poteten kommer inn i bygget og til de edle dråpene er tappet på flasker. Her får vi omvisning. Vi opplever de flotte gårdene på Hedmarken og tar turen til Helgøya i Ringsaker . Omvisning og deilig lunsj. Vi stopper også innom Hovelsrud gård for et besøk i gårdsbutikken. 

#

Oppdrettsanlegg hos Noraker gård. Foto: Nordaker Rakfisk

Dag 3: Brumunddal - Gjøvik - Valdres

Mikrobryggeri og rakfisk

Turen i dag går fra Brumunddal via Gjøvik til Valdres. Valdres er blitt sentrum for størstedelen av rakfiskproduksjonen i Norge. Historien om rakfisken strekker seg tilbake til middelalderen. Rakfisk er en del av den gamle matkulturen som gjorde det mulig å konservere fisk til vinterstid. Vi besøker Noraker Gård og Små Vesen mikrobryggeri. Vi spiser lunsj i Valdres folkemuseum. Her er det også mulighet for gode opplevelser før vi sjekker inn på Gomobu Fjellstue. Her nyter vi høyfjellsutsikt og deilig frisk fjelluft før vi går til bords for en spennende middag. Gomobu’s kjøkkensjef har en forkjærlighet for tradisjonsrik mat. Menyen varieres etter sesong og kokkene kombinerer tradisjonsrike retter med moderne smaker.

#

Kuer i fjellet. Foto: Dovre Lesja Aktiv

Dag 4: Valdres - Hallingdal - Ringerike

Osteproduksjon og sætring

Vi reiser gjennom nydelig fjellandskap fra Vaset i Valdres til Hallingdal, hvor vi besøker Ostebygda Hol. Vi besøker to av produsentene/ysteria og spiser lunsj her i ostebygda. Vi tar et stopp i Hønefoss, på Humbar for en smak av deres lokale øl, brygget i deres eget bryggeri, Humbrygg. Turen går videre til Kleivstua Hotell for overnatting, et vakkert skogshotell med en fantastisk beliggenhet. Middag på kvelden.

#

Hadeland Glassverk. Foto: Visit Norway

Dag 5: Ringerike - Hadeland - Oslo lufthavn

Åpent landskap

Du våkner utvilt og tilfreds etter gode dager og opplevelser. Fra Ringerike går turen til Gardermoen og hjem. Det er mulig å legge inn et besøk på det kjente Hadeland Glassverk om formiddagen før retur til Gardermoen.

 

Galleri

#
#
#

Booking

Ønsker du å bestille denne reisen, men ingen bookingmuligheter er åpne? Da er turen ikke i salg hos operatør ennå. Ta kontakt med oss.

Er du en turoperatør? Kontakt oss så hjelper vi deg med å legge til rette for pakker og priser.

Kontakt oss

Vårt profesjonelle team, med mer enn 30 års erfaring, tilpasser turen / reiseruten for gruppene dine. Med vår omfattende kunnskap om produkter i regionen kan vi enkelt planlegge og organisere en tur til disse unike turistperlene du vil like å besøke.

Rolf Lie

Unique Pearls of Eastern Norway // Innlandets Perler

Norderhovsbakken 12, 3512 Hønefoss

+ 47 900 85 295 post@innlandets-perler.no