#

Foto: Hans Hauge - Visit Innlandet

Vår anbefaling!

Frodig landskap og landlige omgivelser

Bli med oss på en reise i frodig landskap, med grønne enger og bugnende hager hvor du opplever smakfulle og delikate norske råvarer direkte fra bonden selv.  Vår reise blant norske gårder, lokale produsenter og sjarmerende overnattingssteder gir en verdifull pause fra en ellers travel hverdag.

Bli kjent med norske tradisjoner og norsk historie. 

Vi besøker museer og kjente kunsteres hjem og kunstnerbolig. En reise i historie og tradisjon kombinert med et fantastisk norsk landskap, naturopplevelser og lokale smaker fra ulike regioner gir deg minner for livet og et ønske om å oppleve mer av disse skjulte perlene. 

 

Høydepunkter

#

Opplev norske tradisjoner. Vi besøker Noraker gård som har spesialisert seg på den norske tradisjonsretten, rakfisk.

#

Foto: Noraker Rakfisk

#

Fra Christian Skredsvigs hjem "Hagan", et av landets best bevarte kunstnerhjem fra gullalderen i norsk malerkunst. Kunstneren Christan Skredsvig (1854 - 1924) bodde her i 30 år. Han var en kjent, norsk maler og kanskje den mest kjente norske kunstneren i Paris på den tiden.

#

Foto: Christian Skredsvig's hjem"Hagan"

#

Vi besøker Hadeland Glassverk og blir kjent med glassblåserkunsten og dens historie. Du kan prøve deg som glassblåser og skape din egen glasskunst.

#

Hadeland Glassverk. Foto: Visit Norway

#

En dag full av glede når vi besøker skulpturparken til Kistefos-museet. Her er det en imponerende samling av internasjonalt kjente samtidskunstnere.

#

Foto av Arvid Høidahl på Unsplash

#

Bli kjent med den norske akevitten, og Atlungstad Brenneris 150 år lange historie.

#

Omvisning og akevittsmaking på Atlungstad Brenneri. Foto: Atlungstad Brenneri

Håndplukkede opplevelser
 

Vi har håndplukket steder og severdigheter som er verdt et besøk. Utforsk våre utvalgte, anbefalte perler i østlandsområdet i kartet nedenfor. 

Nedenfor finner du våre anbefalering for denne rundreisen, markert med røde punkter. Hvite/grå punkter viser alternativer og deres geografiske plassering.

Program

Historie, landskap og dyreliv

Dag for dag

Varighet

7 dager / 6 netter

Reisemål

Oslo / Hamar / Lillehammer / Valdres / Flåm / Hallingdal / Noresund / Modum / Eggedal / Jevnaker / Hadeland / Oslo

Overnatting

  • Wood Hotel by Frich's
  • Gomobu fjellstue
  • Sole Gjestegård
  • Granavolden Gjæstgiveri

Ekstra kostnader

  • Enkeltrom
  • Fly

Inkludert

  • Transport i komfortabel turbuss
  • 6 netter på hotell inkl frokost og middag 
  • Turguide
  • 3 lunsjer
#

Wood Hotel by Frich's. Foto: Sven Erik Hoff - Frich's Management AS

Dag 1: oslo - brumunddal

Norsk brennevinstradisjon

Vi reiser fra Gardermoen nordover til Hamar-regionen ca. 1 time fra flyplassen. Vårt første stopp er Atlungstad Brenneri. Dette er et unikt kultursted hvor du får oppleve norsk industriell arkitektur, brennerihistorie og norsk akevittproduksjon de siste 150 årene. Vi følger prosessen fra det øyeblikket poteten kommer inn i bygningen og til de dyrebare dråpene tappes på flaske. Tur- og smaksguide.

Vi sjekker inn på Wood Hotel by Frich’s, nyåpnet i 2019. Hotellet er verdens høyeste trebygning med sine 18 etasjer. Middag på hotellet om kvelden.

#

På Noraker gård. Foto: Noraker Rakfisk

Dag 2: brumunddal - Lillehammer - Valdres

Lokale smaker og fjellets gleder

I vakre omgivelser ved bredden av Mjøsa våkner du uthvilt og klar for gode opplevelser. En vakker morgentur langs Mjøsa, til Lillehammer by. Vi besøker Maihaugen, Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Lunsj.

Deretter reiser vi til Valdres, som har blitt kjent som sentrum for Rakfisk -produksjon i Norge. Historien om rakfisken stammer fra middelalderen. Rakfisk er en del av den gamle, norske matkulturen som gjorde det mulig å bevare fisk til vinteren. Vi besøker produsenten Noraker Gård og deres nabo Små Vesen mikrobryggeri.

Vi kjører gjennom Fagernes og sjekker inn på Gomobu Fjellstue.  På Gomobu nyter vi utsikt over høyfjellet og deilig frisk fjelluft før vi går til bordet for en spennende middag. Gomobus kokk har en forkjærlighet for tradisjonell mat. Menyen varierer etter sesong, og kokkene kombinerer tradisjonelle retter med moderne smaker.

#

Flott utsikt over fjellene i Valdres. Foto: Gomobu Fjellstue

Dag 3: Valdres - Flåm - Valdres

Flåm

I dag besøker vi fjordene i Aurland og Flåm. Først kjører vi gjennom fjellbygdene Gol og Hol og over fjellet til Aurland, med en liten pause underveis.
Flåmsbanen er en av verdens bratteste jernbanelinjer med en høydeforskjell på 864 meter. Den 20 km lange jernbanelinjen har totalt 20 tunneler, de fleste gravd ut for hånd. Det er til og med en hesteskoformet tunnel som går i spiral inn og ut av fjellet.  Den vakre Aurlandsfjorden ligger bare noen få meter unna Flåm stasjon. Turen gjennom den bratte og smale Flåmsdalen, med utsikt til mektige fossefall, pittoreske fjellgårder og høye topper, regnes som en av de vakreste jernbanereiser i verden og er en av Norges største turistattraksjoner. Lunsj i Flåm inkludert. På vei tilbake kjører vi gjennom Lærdalstunnelen, 24 km lang, den lengste tunnelen i verden. Vi stopper ved Borgund stavkirke før vi returnerer til Gomobu og spiser middag.

#

Foto: Sole Gjestegård

Dag 4: Valdres - Hallingdal - Noresund

Dyreliv

Turen går videre til Hallingdal og vi besøker gården Langedrag hvor de  blant annet har ulv og gaupe, elg, rein og arktisk rev. Dette er virkelig en unik opplevelse hvor du kommer nær dyrene. Vårt neste stopp er Bjørneparken i Flå, her kan du oppleve bjørn, gaupe, elg og krokodiller. Lunsj på egenhånd i parken. På ettermiddagen venter båten Kryllingen på å ta oss med på en tur på Krøderen helt fram til hotellet vårt, Sole Gjestegård, hvor vi bor to netter. Middag på hotellet.

#

Foto: Lauvlia, Theodor Kittelsens hjem

Dag 5: Noresund - Modum- Eggedal - Noresund

Norske kunstnerhjem

Dagens utflukt går til Blåfarveværket hvor de produserte kobolt. Fra 1773 til 1893 var Blaafarveværket og Koboltgruvene arbeidsplassen til tusenvis av mennesker som hadde en oppgave: å forsyne verden med den vakreste blåfargen. I dag kan du oppleve historien til de bevarte koboltgruvene og de bygde miljøene gjennom guidede turer, kulturstier, kunstutstillinger, spennende butikker og koselige spisesteder i grønne omgivelser.
Lunsj på egen hånd i en av restaurantene.

Neste stopp er Lauvlia der den norske kunstneren, Theodor Kittelsen bodde. Th. Kittelsen er en av Norges mest elskede kunstnere og er kanskje mest kjent for sine eventyrtegninger og atmosfæriske malerier av mennesker og troll, dyr og landskap. Kunstnerhjemmet er i dag det mest personlige minnesmerket vi har etter Theodor Kittelsen.

Vårt siste stopp for i dag er "Hagan", et av landets best bevarte kunstnerhjem fra gullalderen i norsk malerkunst. Maleren Christian Skredsvig (1854–1924) bodde her i 30 år. Skredsvig var en berømt maler og kanskje den mest kjente av de norske kunstnerne i Paris. Han vant den høyeste utmerkelsen, gullmedaljen, på The Salon i Paris i 1881 for sitt store maleri, "Une ferme a Venoix" kjøpt av den franske staten. Skredsvig bodde i Paris i seks år før han flyttet hjem til Norge. Fra Hagen reiser vi tilbake til hotellet. Middag på Ringnes gård, like ved hotellet.

#

Hadeland Glassverk. Foto: Hans Hauge - Visit Innlandet

Dag 6: Noresund - Jevnaker - Hadeland

Kunst, gallerier og skulpturer

To store turistattraksjoner i Norge; Hadeland Glassverk og Kistefos-museet er dagens turmål, begge er viktige kulturinstitusjoner som huser ulike kunstutstillinger hvert år.

Kistefos er et unikt kulturmål i vakre omgivelser i Jevnaker. Kistefos ble bygget på det tidligere fabrikkområdet i Kistefos Træsliperi AS og består i dag av en imponerende skulpturpark, to kunstgallerier og et industrimuseum. I 2019 åpnet signaturbygningen The Twist, som har vunnet flere priser og nominasjoner for sitt spektakulære design.

Hadeland Glassverk har produsert glass siden 1765 og er i dag en stor attraksjon med mange butikker, utstillinger, aktiviteter, museum og ulike kunstutstillinger. Lunsj på Hadeland Glassverk.

Vi drar nå til Granavolden og hotellet vårt her. Midt i det historiske miljøet og det vakre kulturlandskapet, rett ved siden av søsterkirkene på Granavollen, finner vi Glasslåven kunstsenter- en vernet klassisk rød låve fra 1880-årene som har blitt omgjort til et kunstsenter. Låven huser nå et glassblåsestudio og 14 verksteder for profesjonelle kunstnere og håndverkere. Glasskunstner Ulla-Mari Brantenberg har vært med siden starten. I dag er flere artister, forfattere, en komponist og en rammemaker blant de som har sin daglige arbeidsplass her. Middag og overnatting.

#

Foto av Arvid Malde på Unsplash

Dag 7: Hadeland - Oslo for hjemreise

Minneverdige opplevelser

Vi besøker søsterkirkene på Granavollen før vi returnerer til flyplassen og turen avsluttes.

Det er mulig å forlenge turen med et besøk i Oslo (avhengig av flytider), eller legge til en dag eller to ekstra.

Galleri

#
#
#

Booking

Ønsker du å bestille denne reisen, men ingen bookingmuligheter er åpne? Da er turen ikke i salg hos operatør ennå. Ta kontakt med oss.

Er du en turoperatør? Kontakt oss så hjelper vi deg med å legge til rette for pakker og priser.

Kontakt oss

Vårt profesjonelle team, med mer enn 30 års erfaring, tilpasser turen / reiseruten for gruppene dine. Med vår omfattende kunnskap om produkter i regionen kan vi enkelt planlegge og organisere en tur til disse unike turistperlene du vil like å besøke.

Rolf Lie

Unique Pearls of Eastern Norway // Innlandets Perler

Norderhovsbakken 12, 3512 Hønefoss

+ 47 900 85 295 post@innlandets-perler.no