#

The Twist på Kistefos museum. Foto: Benjamin Ward

Vår anbefaling!

En kunstreise

Bli kjent med nasjonale og internasjonale kunstnere i Norge. Vi har lagt til rette for en reise der du opplever kunstmuseer som representerer lokale og nasjonale kunstnere. Det nye Munchmuseet åpnet høsten 2021 og vi gir deg her en unik mulighet til å se Edvard Munchs fødested på Ådalsbruk i Løten. Vi besøker også Peder Balke senteret på Toten og kunstmuseer og skulpturparker av internasjonal interesse.  Vi avslutter turen med et besøk på Munchmuseet eller Nasjonalmuseet i Oslo. En inspirerende tur for alle kunstelskere.

Høydepunkter

#

Moro i skulpturen "Veien til stillhet" av Jeppe Hein på Kistefosmuseet.

#

Foto: Nikolas Gogstad Andersen - visitNorway.com

#

Besøk Hadeland Glassverk og bli kjent med glassblåserkunsten og dens historie. Du kan prøve deg som glassblåser og skape din egen glasskunst.

#

Hadeland Glassverk. Foto: Visit Norway

#

Gjennom sin praktfulle beliggenhet med panoramautsikt over Mjøsa, er Peder Balke-senteret et attraktivt tur-og reisemål. Balke (1804-1887) var en norsk maler. Med sine ofte dramatiske bilder i begrenset fargeskala ble Peder Balke særlig etter sin død anerkjent som en av de beste landskapsmalerne i Norge på 1800-tallet.

#

"Vandrer" - et monument over Peder Balke av Henning Olav Espedal. Foto: Peder Balke senteret

#

Kos deg på Kleivstua hotell som oser av tradisjon og skogens mysterier.

#

Foto: Kleivstua hotell

#

En reise i tid. Vi besøker søsterkirkene på Granvollen og blir kjent med denne fascinerende historien.

#

Foto: Hans Hauge Visit Innlandet

Håndplukkede opplevelser 

Vi har håndplukket steder og severdigheter som er verdt et besøk. Utforsk våre utvalgte, anbefalte perler i østlandsområdet i kartet nedenfor. 

Nedenfor finner du våre anbefalering for denne rundreisen, markert med røde punkter. Hvite/grå punkter viser alternativer og deres geografiske plassering. 

Program

Kunstnere i Norge

Dag for dag

Varighet

5 dager /4 netter

Reisemål

OSLO / LØTEN / BRUMUNDDAL / ØSTRE TOTEN / RINGERIKE / OSLO

Overnatting

  • Wood Hotel by Frich's
  • Granavolden Gjæstgiveri
  • Sole Gjestegård

Ekstra kostnader

  • Enkeltrom
  • Fly 

Inkludert

  • Transport i komfortable turbuss
  • 4 netter i dobbeltrom inkl. frokost
  • Lunsj og middag ihht program
  • Inngang  til severdigheter som beskrevet
  • Omvisninger som beskrevet
#

Wood Hotel by Frich's. Foto: Sven Erik Hoff - Frich's Management AS

dag 1: Oslo - Brumunddal

Verdens høyeste trebygning

Vi reiser nordover til Hamarregionen ca. 1 t fra flyplassen. Her besøker vi Anno Museum og Munch-senteret. Vi får omvisning og høre historien om den verdenskjente kunstneren Edvard Munchs barneår. Edvard Munch ble født på Ådalsbruk 12 desember 1863, på gården Engelaug Østre. Vi besøker også Kunstbanken Hedmark Kunstsenter som har ulike utstillinger av norsk og internasjonal samtidskunst. 

Vi overnatter på Wood Hotel by Frich’s, et hotell kjent som verdens høyeste trebygning. Hotellet ligger ved Mjøsas bredd, og gir nydelig utsikt til området. Middag.

#

Foto: Hans Hauge - Visit Innlandet

Dag 2: Brumunddal - Lillehammer - Toten - Hadeland

Et utvalg kunstneriske opplevelser

Dagen i dag byr på en reise langs Mjøsa, til Mjøsbyen Lillehammer. Her besøker vi Lillehammer Kunstmuseum. Som Innlandets eneste kunstmuseum utmerker museet seg med sin regionale forankring, nasjonale relevans og internasjonale profil. Den faste samlingen inneholder malerier og tegninger av blant andre J. C. Dahl, Hans Gude, Adolph Tidemand, Erik Werenskiold, Eilif Peterssen, Christian Krohg, Frits Thaulow, Edvard Munch, Kristen Holbø, Thorvald Erichsen og Lars Jorde.

Videre går ferden til Østre Toten og Peder Balke senteret. Gjennom sin praktfulle beliggenhet med panoramautsikt over Mjøsa, er Peder Balke-senteret et attraktivt tur-og reisemål. Balke (1804-1887) var en norsk maler. Med sine ofte dramatiske bilder i begrenset fargeskala ble Peder Balke særlig etter sin død anerkjent som en av de beste landskapsmalerne i Norge på 1800-tallet.  Veggmalerier av Peder Balke (1804-1887) utgjør hjertet i virksomhet. Her er temporære utstillinger i historiske omgivelser, gratiskonserter hver lørdag i sommersesongen, en vakker rekonstruert barokk park med en liten tepaviljong.  Utendørs skulpturer på tunet og en liten spasertur unna.

Vi fortsetter ferden i nydelige omgivelser  gjennom  Totens flotte landskap. Middag og overnatting på ærverdige Granavolden Gjæstgiveri midt i et historisk landskap på Hadeland.

#

Shine of Life ©YAYOI KUSAMA. Courtesy Ota Fine Arts, Tokyo / Singapore / Shanghai, Victoria Miro, London / Venice. Foto: Einar Aslaksen

Dag 3: Hadeland - Ringerike - Noresund

Kunst i verdensklasse

Midt i det historiske bygningsmiljøet og vakre kulturlandskapet på Hadeland, rett ved Søsterkirkene på Granavollen, ligger Glasslåven – en vernet klassisk rød låve fra 1880-tallet som er bygget om til kunstnersenter og visningssted for kunst. Låven huser nå en glasshytte og 14 verksteder for profesjonelle kunstnere og kunsthåndverkere. Glasslåven kunstsenter skal være et drivhus for kunstnerisk kvalitet og profesjonalitet. Glasskunstner Ulla-Mari Brantenberg har vært her siden den spede starten. I dag er flere kunstnere, forfattere, en komponist og en rammemaker er blant de som har sitt daglige arbeidssted på Glasslåven.

To store turistperler i Norge; Hadeland Glassverk og Kistefos-museet er dagens utflukt. Begge disse stedene på Hadeland er viktige kulturbærere og huser årlig flere kunstutstillinger. Hadeland Glassverk har produsert glass siden 1765 og er i dag en stor attraksjon med mange utsalg, utstillinger, glasshytte og museum. Kistefos er en unik kulturdestinasjon i vakre omgivelser langs Randselva. Kistefos er bygd på det tidligere fabrikkområdet til Kistefos Træsliperi AS og består i dag av en imponerende skulpturpark, to kunstgallerier med skiftende utstillinger, samt et industrimuseum. I 2019 åpnet signaturbygget The Twist som har høstet en rekke priser og nominasjoner for sitt spektakulære design.  Overnatting og middag på Sole Gjestegård på Noresund. 

 

#

Hagan

Dag 4: Noresund - Vikersund - Ringerike

Lokale kunstnere

Vi starter dagen med en båttur på Krøderfjorden med MS Kryllingen som ender ved eventyrhuset Villa Fridheim, som er et av Norges største og best bevarte hus i sveitserstil. I den flotte villaen med den spesielle arkitekturen, tar man vare på den immaterielle kulturarven med særlig fokus på eventyr og fortellinger. Utstillinger, konserter og arrangementer er med på å understreke den eventyrlige opplevelsen vi får når vi besøker "Soria Moria" slott. Den imponerende hallen er dekorert med store eventyrmalerier av Egil Thorin Næsheim.

Så reiser vi over fjellet til "Hagan", et av landets best bevarte kunstnerhjem fra gullalderen i norsk malerkunst. Maleren Christian Skredsvig (1854–1924) bodde her i 30 år. Skredsvig var en berømt maler og kanskje den mest kjente av de norske kunstnerne i Paris.

Deretter går turen til den flotte Eggedal Borgerstue for lunsj. Så kjører vi videre til Blaafarveværket på Åmot.  Fra 1773 til 1893 var Blaafarveværket og Koboltgruvene arbeidsplassen til tusenvis av mennesker som hadde en oppgave: å forsyne verden med den vakreste blåfargen. I dag kan du oppleve historien til de bevarte koboltgruvene og de bygde miljøene gjennom guidede turer, kulturstier, kunstutstillinger, spennende butikker og koselige spisesteder i grønne omgivelser.

 Overnatting på Kleivstua Hotell på Sundvollen.

 

#

Operahuset i Oslo med Munchmuseet til høyre. Foto av Gunnar Ridderström på Unsplash

Dag 5: Ringerike - Oslo - til flyplassen

Oslo og Munch

Vi besøker nye Munchmuseet og får et fantastisk innblikk i denne verdens kjente kunstnerens liv og virke. Munchmuseet vil også huse andre store kunstnere av internasjonalt format. Lunsj i museet. 

Galleri

#
#
#
#

Booking

Ønsker du å bestille denne reisen, men ingen bookingmuligheter er åpne? Da er turen ikke i salg hos operatør ennå. Ta kontakt med oss.

Er du en turoperatør? Kontakt oss så hjelper vi deg med å legge til rette for pakker og priser.

Kontakt oss

Vårt profesjonelle team, med mer enn 30 års erfaring, tilpasser turen / reiseruten for gruppene dine. Med vår omfattende kunnskap om produkter i regionen kan vi enkelt planlegge og organisere en tur til disse unike turistperlene du vil like å besøke.

Rolf Lie

Unique Pearls of Eastern Norway // Innlandets Perler

Norderhovsbakken 12, 3512 Hønefoss

+ 47 900 85 295 post@innlandets-perler.no