#

The Twist på Kistefos museum. Foto: Benjamin Ward

Vår anbefaling!

En kunstreise

Bli kjent med nasjonale og internasjonale kunstnere i Norge. Vi har lagt til rette for en reise der du opplever kunstmuseer som representerer lokale og nasjonale kunstnere. Det nye Munchmuseet åpner høsten 2021 og vi gir deg her en unik mulighet til å se Edvard Munchs fødested på Ådalsbruk i Løten. Vi besøker også Peder Balke senteret på Toten og kunstmuseer og skulpturparker av internasjonal interesse. På Ringerike besøker vi den lokale kunsteren Thomas Klevjer i hans eget galleri, Galleri Klevjer. Vi avslutter turen med et besøk på Munchmuseet eller Nasjonalmuseet i Oslo. En inspirerende tur for alle kunstelskere.

Høydepunkter

#

Moro i skulpturen "Veien til stillhet" av Jeppe Hein på Kistefosmuseet.

#

Foto: Nikolas Gogstad Andersen - visitNorway.com

#

Besøk Hadeland Glassverk og bli kjent med glassblåserkunsten og dens historie. Du kan prøve deg som glassblåser og skape din egen glasskunst.

#

Hadeland Glassverk. Foto: Visit Norway

#

Gjennom sin praktfulle beliggenhet med panoramautsikt over Mjøsa, er Peder Balke-senteret et attraktivt tur-og reisemål. Balke (1804-1887) var en norsk maler. Med sine ofte dramatiske bilder i begrenset fargeskala ble Peder Balke særlig etter sin død anerkjent som en av de beste landskapsmalerne i Norge på 1800-tallet.

#

"Vandrer" - et monument over Peder Balke av Henning Olav Espedal. Foto: Peder Balke senteret

#

Kos deg på Kleivstua hotell som oser av tradisjon og skogens mysterier.

#

Foto: Kleivstua hotell

#

En reise i tid. Vi besøker søsterkirkene på Granvollen og blir kjent med denne fascinerende historien.

#

Foto: Hans Hauge Visit Innlandet

Håndplukkede opplevelser 

Vi har håndplukket steder og severdigheter som er verdt et besøk. Utforsk våre utvalgte, anbefalte perler i østlandsområdet i kartet nedenfor. 

Nedenfor finner du våre anbefalering for denne rundreisen, markert med røde punkter. Hvite/grå punkter viser alternativer og deres geografiske plassering. 

Program

Kunstnere i Norge

Dag for dag

Varighet

5 dager /4 netter

Reisemål

OSLO / LØTEN / BRUMUNDDAL / ØSTRE TOTEN / RINGERIKE / OSLO

Overnatting

  • Wood Hotel by Frich's
  • Granavolden Gjæstgiveri
  • Kleivstua hotell

Ekstra kostnader

  • Enkeltrom
  • Fly 

Inkludert

  • Transport i komfortable turbuss
  • 4 netter i dobbeltrom inkl. frokost
  • Lunsj og middag ihht program
  • Inngang  til severdigheter som beskrevet
  • Omvisninger som beskrevet
#

Wood Hotel by Frich's. Foto: Sven Erik Hoff - Frich's Management AS

dag 1: Oslo - Brumunddal

Verdens høyeste trebygning

Vi reiser nordover til Hamarregionen ca. 1 t fra flyplassen. Her besøker vi Anno Museum og Munch-senteret. Vi får omvisning og høre historien om den verdenskjente kunstneren Edvard Munchs barneår. Edvard Munch ble født på Ådalsbruk 12 desember 1863, på gården Engelaug Østre. Vi besøker også Kunstbanken Hedmark Kunstsenter som har ulike utstillinger av norske og internasjonalt merke.  

Vi overnatter på Wood Hotel by Frich’s, et hotell kjent som verdens høyeste trebygning. Hotellet ligger ved Mjøsas bredd, og gir nydelig utsikt til området. Middag.

#

Foto: Hans Hauge - Visit Innlandet

Dag 2: Brumunddal - Lillehammer - Toten - Hadeland

Et utvalg kunstneriske opplevelser

Dagen i dag byr på en reise langs Mjøsa, til Mjøsbyen Lillehammer. Her besøker vi Lillehammer Kunstmuseum. Som Innlandets eneste kunstmuseum utmerer museet seg med sin regionale forankring, nasjonale relevans og internasjonale profil. Den faste samlingen inneholder malerier og tegninger av blant andre J. C. Dahl, Hans Gude, Adolph Tidemand, Erik Werenskiold, Eilif Peterssen, Christian Krohg, Frits Thaulow, Edvard Munch, Kristen Holbø, Thorvald Erichsen og Lars Jorde.

Videre går ferden til Østre Toten og Peder Balke senteret. Gjennom sin praktfulle beliggenhet med panoramautsikt over Mjøsa, er Peder Balke-senteret et attraktivt tur-og reisemål. Balke (1804-1887) var en norsk maler. Med sine ofte dramatiske bilder i begrenset fargeskala ble Peder Balke særlig etter sin død anerkjent som en av de beste landskapsmalerne i Norge på 1800-tallet.  Veggmalerier av Peder Balke (1804-1887) utgjør hjertet i virksomhet. Her er temporære utstillinger i historiske omgivelser, gratiskonserter hver lørdag i sommersesongen, en vakker rekonstruert barokk park med en liten tepaviljong.  Utendørs skulpturer på tunet og en liten spasertur unna.

Vi fortsetter ferden i nydelige omgivelser  gjennom  Totens flotte landskap. Middag og overnatting på ærverdige Granavolden Gjæstgiveri midt i et historisk landskap på Hadeland.

#

Shine of Life ©YAYOI KUSAMA. Courtesy Ota Fine Arts, Tokyo / Singapore / Shanghai, Victoria Miro, London / Venice. Foto: Einar Aslaksen

Dag 3: Hadeland - Ringerike - Hadeland

Kunst i verdensklasse

To store turistperler i Norge; Hadeland Glassverk og Kistefos-museet er dagens utflukt. Begge disse stedene på Hadeland er viktige kulturbærere og huser årlig flere kunstutstillinger. Hadeland Glassverk har produsert glass siden 1765 og er i dag en stor attraksjon med mange utsalg, utstillinger, glasshytte og museum. Kistefos er en unik kulturdestinasjon i vakre omgivelser langs Randselva. Kistefos er bygd på det tidligere fabrikkområdet til Kistefos Træsliperi AS og består i dag av en imponerende skulpturpark, to kunstgallerier med skiftende utstillinger, samt et industrimuseum. I 2019 åpnet signaturbygget The Twist som har høstet en rekke priser og nominasjoner for sitt spektakulære design.  Overnatting og middag på Granavolden Gjæstgiveri.

Midt i det historiske bygningsmiljøet og vakre kulturlandskapet på Hadeland, rett ved Søsterkirkene på Granavollen, ligger Glasslåven – en vernet klassisk rød låve fra 1880-tallet som er bygget om til kunstnersenter og visningssted for kunst. Låven huser nå en glasshytte og 14 verksteder for profesjonelle kunstnere og kunsthåndverkere. Glasslåven kunstsenter skal være et drivhus for kunstnerisk kvalitet og profesjonalitet. Glasskunstner Ulla-Mari Brantenberg har vært her siden den spede starten. I dag er flere kunstnere, forfattere, en komponist og en rammemaker er blant de som har sitt daglige arbeidssted på Glasslåven. Overnatting og middag på Granavolden Gjæstgiveri.

#

Fossesholm Herregård

Dag 4: Hadeland - Noresund - Vikersund - Ringerike

Lokale kunstnere

Dagens store kunstmål er Galleri Klevjer på Ringerike. Her får vi møte den lokale kunstneren Thomas Klevjer i sitt eget galleri. Klevjer viser oss rundt og gir en god innføring i sitt kunstneriske uttrykk og stedets historie. Vi har også mulighet til å besøke eventyrhuset Villa Fridheim som er et av Norges største og best bevarte hus i sveitserstil. I den flotte villaen med den spesielle arkitekturen, tar man vare på den immaterielle kulturarven med særlig fokus på eventyr og fortellinger. Utstillinger, konserter og arrangementer er med på å understreke den eventyrlige opplevelsen vi får når vi besøker "Soria Moria" slott. Den imponerende hallen er dekorert med store eventyrmalerier av Egil Thorin Næsheim.

Fossesholm Herregård er en kulturell perle for hele familien. I dag er hovedbygningen museum, hvor du kan nyte de vakre interiørene fra gårdens storhetstid på 1700-tallet. Resten av gården byr på dukkeutstilling, hjemmefrontmuseum og skiftende kunstutstillinger. Overnatting på Kleivstua Hotell på Sundvollen.

 

#

Operahuset i Oslo med Munchmuseet til høyre. Foto av Gunnar Ridderström på Unsplash

Dag 5: Ringerike - Oslo - til flyplassen

Oslo og Munch

Vi besøker nye Munchmuseet og får et fantastisk innblikk i denne verdens kjente kunstnerens liv og virke. Munchmuseet vil også huse andre store kunstnere av internasjonalt format. Lunsj i museet. 

Galleri

#
#
#
#

Booking

Ønsker du å bestille denne reisen, men ingen bookingmuligheter er åpne? Da er turen ikke i salg hos operatør ennå. Ta kontakt med oss.

Er du en turoperatør? Kontakt oss så hjelper vi deg med å legge til rette for pakker og priser.

Kontakt oss

Vårt profesjonelle team, med mer enn 30 års erfaring, tilpasser turen / reiseruten for gruppene dine. Med vår omfattende kunnskap om produkter i regionen kan vi enkelt planlegge og organisere en tur til disse unike turistperlene du vil like å besøke.

Rolf Lie

Unique Pearls of Eastern Norway // Innlandets Perler

Norderhovsbakken 12, 3512 Hønefoss

+ 47 900 85 295 post@innlandets-perler.no