#

Hadeland glassverk. Foto: Hans Hauge - Visit Innlandet

Anbefales på det sterkeste

Opplev Innlandets perler

Opplev unike reiselivsperler i østlandsområdet. Vi tar deg med på en reise gjennom historie og tradisjoner kombinert med fantastiske landskap, naturopplevelser og lokale smaker som gir varige minner og et ønske om å se flere av disse skjulte perlene.

Vi tilbyr deg en unik opplevelse i frodige landskap. Nasjonale attraksjoner som Hadeland Glassverk og Kistefos museum med verdensberømte  “The Twist” er selvfølgelig et av reisens høydepunkter.  Bli kjent med norske tradisjoner, norsk historie, museer og kunstnerhjem.

Høydepunkter

#

Vi besøker Hadeland Glassverk og blir kjent med glassblåserkunsten og dens historie. Du kan prøve deg som glassblåser og skape din egen glasskunst.

#

Hadeland Glassverk. Foto: VisitNorway.com

#

The Twist - et galleri, en bro og en skulptur, alt i ett, en "must -see" attraksjon på Kistefos museum. Kistefos har kunstgallerier, en berømt skulpturpark og et industrimuseum. Et besøk i lokalene etter det eldste tresliperiet til A/S Kistefos Træsliberi gir innsikt i arbeidsprosessen på fabrikken og hvordan livet var på Kistefoss.

#

Moro i skulpturen "Veien til stillhet" av Jeppe Hein på Kistefosmuseet. Foto: Nikolas Gogstad Andersen

#

Christian Skredsvigs hjem "Hagan", et av landets best bevarte kunstnerhjem fra gullalderen i norsk malerkunst. Kunstneren Christan Skredsvig (1854 - 1924) bodde her i 30 år.

#

Christian Skredsvigs hjem "Hagan".

#

Bli kjent med akevitten og Atlungstads 150år lange brennerihistorie.

#

Akevittsmaking og omvisning. Foto: Atlungstad Brenneri

Håndplukkede opplevelser
 

Vi har håndplukket steder og severdigheter som er verdt et besøk. Utforsk våre utvalgte, anbefalte perler i østlandsområdet i kartet nedenfor. 

Nedenfor finner du våre anbefalering for denne rundreisen, markert med røde punkter. Hvite/grå punkter viser alternativer og deres geografiske plassering.

Program

Historie og tradisjon

Dag for dag

Varighet

6 dager / 5 netter

Reisemål

OSLO / BRUMMUNDDAL / GJØVIK / HADELAND / NORESUND / OSLO

Overnatting

  • Wood Hotel by Frich's
  • Granavolden Gjæstgiveri
  • Sole Gjestegård

Ekstra kostnader

  • Enkeltrom
  • Fly

Inkludert

  • Transport i komfortabel turbuss
  • 5 netter på hotell inkl frokost
  • Turguide
  • Inngang ihht program
  • Lunsj og middag ihht program
#

Omvisning. Foto: Atlungstad Brenneri

Dag 1: oslo - Brumunddal

Norsk brenneritradisjon

Vi reiser fra Oslo lufthavn Gardermoen nordover til Hamar-regionen ca. 1 time fra flyplassen. Først besøker vi Atlungstad Brenneri. Dette er et unikt kultursted hvor du får oppleve norsk industriell arkitektur, brennerihistorie og norsk akevittproduksjon de siste 150 årene. Vi følger prosessen fra det øyeblikket poteten kommer inn i bygningen og til de dyrebare dråpene tappes på flaske. Omvisning og smaksprøver.

Vi sjekker inn på Wood Hotel by Frich’s, nyåpnet i 2019. Hotellet er verdens høyeste trebygning med sine 18 etasjer. Middag på hotellet om kvelden.

#

Søsterkirkene på Granavollen. Foto: Hans Hauge - Visit Innlandet

Dag 2: Brumunddal - Gjøvik - Hadeland

Ved Mjøsas bredd

I vakre omgivelser ved  Mjøsa våkner du uthvilt og klar for gode opplevelser. En vakker morgentur langs Mjøsa, forbi byen Gjøvik til vår første stopp for i dag, Peder Balke senteret. Peder Balke (1804-1887) var en norsk maler. Med sine dramatiske malerier i en begrenset fargeskala ble Balke anerkjent som en av de beste landskapsmalerne i Norge på 1800 -tallet. Derfra går vi til Melkefabrikken på Kapp, eid av det sveitsiske selskapet Nestle, for 120 år siden. De lagde kondensert melk her til 1928. Vi skal spise lunsj her.

En times kjøring herfra kommer vi til Granavolden på Hadeland med to kirker, (Søsterkirkene) bygget mellom 1150 og 1200. Nikolaikirken og Mariakirken. Midt i det historiske miljøet og det vakre kulturlandskapet, rett ved siden av søsterkirkene på Granavollen, finner vi Glasslåven kunstsenter- en beskyttet klassisk rød låve fra 1880-årene som har blitt omgjort til et kunstsenter. Låven huser nå et glassblåsestudio og 14 verksteder for profesjonelle kunstnere og håndverkere. Glasskunstner Ulla-Mari Brantenberg har vært med siden starten. I dag er flere kunstnere, forfattere, en komponist og en rammemaker blant dem som har sin daglige arbeidsplass her.

Middag og overnatting på Granavolden Gjæstgiveri.

#

The Twist på Kistefos museum. Foto: Benjamin Ward

Dag 3: Hadeland - Noresund

Kunst i verdensklasse

To store turistattraksjoner i Norge; Hadeland Glassverk og Kistefos -museet er dagens første stoppesteder. Begge er viktige kulturinstitusjoner som huser ulike kunstutstillinger hvert år. Hadeland Glassverk har produsert glass siden 1765 og er i dag en stor attraksjon med mange butikker, utstillinger, aktiviteter, museum og ulike kunstutstillinger. Kistefos er et unikt kulturelt reisemål i vakre omgivelser i Jevnaker. Kistefos ble bygget på det tidligere fabrikkområdet til Kistefos Træsliperi AS og består i dag av en imponerende skulpturpark, to kunstgallerier og et industrimuseum. I 2019 åpnet signaturbygningen The Twist, som har vunnet flere priser og nominasjoner for sin spektakulære design.

Middag og overnatting på Sole Gjestegård.

#

Lauvlia. Theodor Kittelsens hjem. Foto: Buskerudmuseet

Dag 4: Noresund - Modum - Noresund

Kobolt, sølv og norske kunstnerhjem

I dag kjører vi først til Åmot for å besøke Blaafarveværket hvor de produserte kobolt. Fra 1773 til 1893 var Blaafarveværket og Koboltgruvene arbeidsplassen til tusenvis av mennesker som hadde en oppgave: å forsyne verden med den vakreste blåfargen. I dag kan du oppleve historien til de bevarte koboltgruvene og de bygde miljøene gjennom guidede turer, kulturstier, kunstutstillinger, spennende butikker og koselige spisesteder i grønne omgivelser. Lunsj på egen hånd i en av restaurantene.

Neste stopp er Lauvlia der den norske kunstneren, Theodor Kittelsen bodde. Th. Kittelsen er en av Norges mest elskede kunstnere og er kanskje mest kjent for sine eventyrtegninger og atmosfæriske malerier av mennesker og troll, dyr og landskap. Kunstnerhjemmet er i dag det mest personlige minnesmerket vi har etter Theodor Kittelsen.

Fra Lauvlia reiser vi til vårt siste stopp i dag "Hagan", et av landets best bevarte kunstnerhjem fra gullalderen til norsk malerkunst. Maleren Christian Skredsvig (1854–1924) bodde her i 30 år. Skredsvig var en berømt maler og kanskje den mest kjente av de norske kunstnerne i Paris i sin tid. Han vant den høyeste utmerkelsen, gullmedaljen, på The Salon i Paris i 1881 for sitt store maleri , "Une ferme a Venoix" kjøpt av den franske staten. Skredsvig bodde i Paris i seks år før han flyttet hjem til Norge. Fra Hagan  reiser vi tilbake til hotellet via Norefjell. Middag på hotellet.

#

Operahuset i Oslo. Foto av Arvid Malde på Unsplash

Dag 5: Noresund - Oslo

Åpent landskap

Første stopp i dag er Vikersundbakken, den største hoppbakken i verden. Derfra kjører vi til Oslo og overnatter på et hotell i sentrum. Vi besøker Holmenkollen og Frognerparken før innsjekk på hotellet. Lunsj i restauranten Frognerseteren.


Middag i operahusets restaurant om kvelden.

Galleri

#
#
#
#

Booking

Ønsker du å bestille denne reisen, men ingen bookingmuligheter er åpne? Da er turen ikke i salg hos operatør ennå. Ta kontakt med oss.

Er du en turoperatør? Kontakt oss så hjelper vi deg med å legge til rette for pakker og priser.

Kontakt oss

Vårt profesjonelle team, med mer enn 30 års erfaring, tilpasser turen / reiseruten for gruppene dine. Med vår omfattende kunnskap om produkter i regionen kan vi enkelt planlegge og organisere en tur til disse unike turistperlene du vil like å besøke.

Rolf Lie

Unique Pearls of Eastern Norway // Innlandets Perler

Norderhovsbakken 12, 3512 Hønefoss

+ 47 900 85 295 post@innlandets-perler.no